Ik kijk uit naar 2018!

Met gemengde gevoelens begroette ik 2018. Ik heb zorgen over de zorg, waar ik al zolang in werk. Ik hoor ideeën over mogelijke oplossingen om de werkdruk te verlagen, op korte en lange termijn. Ik zie managers balanceren tussen positief blijven en realistisch zijn. Ik zie collega’s keihard werken, struikelen, vallen, en weer opstaan om altijd maar door te gaan.

Ik merk dat iedereen out of the box denkt, en dat is wij mij betreft nog nooit eerder zo hard nodig geweest! Dit is ook een van de redenen dat nu in onze koffiekamer een ideeënbus voor collega’s is opgehangen. Aangezien er vaak goede ideeën op de werkvloer zijn die niet uitgewerkt worden en dus niet gehoord worden, is er nu een plek gecreëerd waar je jouw idee kunt achterlaten.

In magere tijden leren we heel creatief te denken en durven wij uit onze comfortzone te gaan.

En ik zie lichtpuntjes!

Ik zie de verpleegkundige drive om goede zorg te willen leveren, ik voel de zorg voor elkaar in deze tijden meer dan ooit.

Kom als verpleegkundige naar het feelgood event: Kop uit de Zorgen!

Ik merk dat er plek blijft voor de humor die vaak zo lekker relativeert en stress vermindert. Ik merk dat de kwetsbaarheid ons ook verbindt en wij bij elkaar de herkenning en erkenning vinden door verhalen en ervaringen te delen.

Ik waardeer de mensen die een missie hebben, en zich daar open en kwetsbaar in op durven stellen. En die mensen zijn er!

Ik denk aan die mensen die vanuit hun hart werken, bewustzijn willen creëren voor de eigen verantwoordelijkheid voor gezondheid. Mensen die de reguliere zorg willen aanvullen met alternatieve zorg. Mensen die ergens in geloven, en zich niet door meningen van anderen van hun koers laten afbrengen. Artsen die openstaan voor nieuwe therapieën uit het buitenland, denk aan de bacteriofagen. Ik geloof in de kracht van mensen die tegen de stroom in durven zwemmen, omdat zij een missie voelen.

Ik geloof in mensen die willen omdenken, die denken in mogelijkheden in plaats van obstakels. En actie ondernemen wanneer zij niet tevreden zijn met de gebruikelijke gang van zaken.

Ik wil graag mijn steentje bijdragen, mijn missie de wereld in brengen. Dat waar ik voor de volle 100% in geloof, ga doorvertellen, uitdragen, voorleven en delen. Ook al is het uit mijn comfortzone en voel ik mij soms kwetsbaar, ik ga ervoor!

2018 wordt voor mij het jaar waarin ik samen met Willeke de Weerd een prachtig event zal neerzetten voor de doelgroep die zo dichtbij mij staat. Mijn missie zal hiervan afspatten:

Je kunt pas goed voor de ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt!

Willeke en ik delen de passie om er een fantastische dag van te maken waarin een ieder de nodige aha-momentjes, inzichten en handvatten zal krijgen. Na deze dag – op 1 juni 2018 – ben je weer opgeladen en bewust dat zorgen voor jezelf echt een must is!

Ik kijk uit naar 2018, ik kijk uit naar dit event!

Yvonne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *