Massage voor jou en voor kinderen

Ik gebruik massage in mijn coaching. Het wordt ingezet om meer verbinding te krijgen, het versterkt de ontwikkeling die je doormaakt. Als je goed met je lijf in contact bent, sta je sterker met beide benen op de grond.

Voor kinderen is het ook heel fijn om gemasseerd te worden. In mijn coaching zet ik massage in om contact met het kind te krijgen. Of om het kind beter te laten ontspannen. Als moeder kun je ook leren hoe jij jouw kind kunt masseren. Hiervoor bied ik een massagecursus aan.

Massagecursus

Masseren is heilzaam voor alle kinderen. Vooral onrustige, drukke en/of gevoelige kinderen hebben hier baat bij. Het beste moment om te masseren is voor het slapen gaan. Op die manier komen kinderen los van alle indrukken van de dag. Ze gaan beter slapen en de volgende dag staan ze uitgerust en meer ontspannen op. Klaar om aan de nieuwe dag te beginnen.

De band met het kind wordt beter omdat het positieve aandacht krijgt. Bij drukke en onrustige kinderen is wel eens sprake van een disbalans tussen het geven van positieve en negatieve aandacht. Op deze manier kun je de dag op een prettige manier met het kind afsluiten. Dit geeft jou als ouder ook een positief gevoel.

De massage is gericht op het afvoeren van spanning en het loslaten van opgeslagen emoties. Zo vindt een natuurlijk herstel van de energiebalans in het lichaam plaats. Om de werking te verdiepen en de massage te veraangenamen, kun je deze massage met aromatherapie combineren.

De drie onderdelen waaruit de massage is opgebouwd zijn:

  • Hoofdmassage
  • Buikmassage
  • Voetreflexmassage

De massagevormen hebben stuk voor stuk een heilzame en ontspannende werking. Het is ook mogelijk één of meerdere onderdelen uit deze massage toe te passen waar het kind goed op reageert.

Hoofdmassage

In het hoofd komen alle zintuiglijke indrukken binnen. Soms komt het hoofd helemaal vol te zitten en ben je niet meer in staat nieuwe indrukken te verwerken. De hoofdmassage is een van de effectiefste manieren om een kind te helpen rust te creëren in zijn eigen lijf. Hierbij is het van belang dat de massage langzaam gebeurt. Bij een te snelle beweging kan het kind juist onrust gaan ervaren.

Buikmassage

In de buik, met name in je darmen, verteer je niet alleen voedsel maar ook indrukken. Bij een teveel aan indrukken kun je fysieke klachten gaan ervaren, zoals buikpijn, obstipatie, diarree en hoofdpijn. Bij ieder mens verloopt het verwerken van indrukken en emoties anders. Wanneer je gaat masseren, kijk en voel je goed waar het probleem vandaan komt. Volgens de Oosterse geneeswijzen zit aan ieder orgaan een emotie verbonden. Door de massage krijgt de emotie de ruimte en mag die emotie er zijn

Voetreflexmassage

Op en onder de voeten zitten alle reflexzones van het gehele lichaam, hier komt alles dus samen. De voeten verbinden ons met de aarde. Voor iedereen die te veel in zijn hoofd zit, kan een betere verbinding met de aarde tot vermindering van klachten leiden en tot een verbetering van de energiehuishouding.

Voetreflexmassage is gebaseerd op het principe dat op en onder de voeten reflexzones liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. De tenen corresponderen bijvoorbeeld met het hoofd. Wanneer je de tenen zachtjes masseert, komt het hoofd tot rust. De linkervoet correspondeert met de rechterhersenhelft en is dus de gevoelsvoet. De rechtervoet correspondeert met de linkerhersenhelft en is dus de denkvoet.

Leren masseren – massagecursus

Wil jij leren om jouw kind zelf te masseren? Denk jij dat massage binnen jouw gezin een goede aanvulling kan zijn om rust te creëren. Wil jij de dag met je kind positief afsluiten?

De cursus geef ik 1 op 1. In 3 of 4 ochtenden (afhankelijk van jouw tijd en wensen) leer ik jou deze massage aan en laat ik jou de massage zelf ervaren. Op die manier weet jij precies wat je kunt verwachten, en voel jij je na deze cursus bekwaam om dit binnen jouw gezin in te zetten. Na de cursus blijf ik bereikbaar voor vragen.

Als je de cursus wilt doen, is het fijn als je zelf voor een massagekandidaat (volwassene) zorgt, bijvoorbeeld je zus, vriendin of moeder. Het is heel mooi om samen te ervaren.