Traject BewusterZorgen

Traject Bewuster zorgen

Zorg jij ook zo goed voor je patiënt? Weet jij zonder meer wat jouw patiënt nodig heeft? Kun jij je inleven in de patiënt die in een kwetsbare situatie zit en zelf even niet mondig genoeg is?

Hoe zit het met de zorg voor jezelf?

Kom jij soms ook doodmoe uit je werk? Zie jij bij voorbaat al op tegen een dienst? Loop jij ook leeg op familie en patiënten die alle energie uit jou weg lijken te zuigen? Vind jij dat je het mooiste beroep hebt en tegelijkertijd ook het zwaarste? Blijf jij regelmatig ook thuis doormalen over werk gerelateerde zaken?

Zou jij handvatten willen om hiermee om te gaan?

Samen kijken we wat jij nodig hebt om het plezier in je werk te behouden of terug te vinden zodat jij:

  • weet hoe jij net zo goed voor je patiënt als voor jezelf kan zorgen.
  • weet hoe jij je kan voorbereiden op een drukke dienst zodat je niet leeg en versleten thuis komt.
  • weet wat je zelf kan doen om weer op te laden na een drukke dienst.
  • weet wat je tijdens een dienst kan doen om in control te blijven.
  • inzicht hebt in jouw frustratiepunten en deze kan omdenken.
  • weet hoe jij jouw talenten optimaal kunt inzetten.
  • jezelf op nummer 1 kunt zetten zonder een ander tekort te doen

Het traject BewusterZorgen is er voor jou!

Wij, collega’s in de zorg, weten zo goed hoe wij voor een ander moeten zorgen, dat wij vergeten lijken te zijn waar wij zelf behoefte aan hebben. Herken jij je hierin, en wil je meer weten?

Het basistraject bestaat uit 4 bijeenkomsten:

1. Kennismakingsgesprek, je hart luchten!
Ik daag je uit om al jouw frustraties op tafel te gooien! Waarom? Omdat ik denk dat alles er mag zijn en aandacht mag krijgen voor we aan de slag kunnen. Ik luister voor de verandering eens naar jou i.p.v. dat jij altijd naar de klachten van de patiënt luistert.

2. Heb jij je eigen afstandsbediening in handen?
Hoe denk jij over jezelf en hoe belangrijk vind jij jezelf? Vind jij dat je af en toe geleefd wordt? Wie drukt er op de knoppen van jouw afstandsbediening.

3. Alle grenzen open of …
Waar ligt jouw grens, heb je er wel één en hoe maak jij dat duidelijk aan de ander? Vaak weet je jouw grens pas als je er overheen bent gegaan.

4. Jij bent jouw hoogste prioriteit.
Vanaf nu sta jij op nummer 1. De zorg voor jezelf is niet meer weg te denken uit je dagelijkse routine. Je hebt nieuwe gewoontes aangeleerd en de controle is weer in jouw handen. Jij snapt dat je geen invloed hebt op de dingen die in je leven gebeuren, maar weet wel dat je invloed hebt op hoe je ermee omgaat.

Wat verwacht ik van jou? Dat je jezelf serieus neemt en bereid bent om jouw leven weer te gaan leven!

Praktisch

Hoe vaak:
Het heeft de voorkeur om 3 weken tussen iedere afspraak te plannen. Waarom, nieuwe inzichten hebben 21 dagen nodig om eigen te worden.

Waar:
In overleg met jou op een passende plek!

Kosten:
Het hele traject kost € 175,-.

De investering is uiteraard in jezelf en ik ben ervan overtuigd dat je er een stabielere werknemer van wordt. Het lijkt mij daarom niet ondenkbaar dat het bespreken van een persoonlijk budget bij de werkgever een optie is. Kom voor jezelf op, en maak het bespreekbaar bij je manager of leidinggevende.

Waarom zou je dit traject bij mij doen?

Gedurende de 25 jaar dat ik in de zorg zit heb ik ups en downs gekend. Ik ben in vele valkuilen gestapt, ik stond voor mijn vak als verpleegkundige, ik stond voor mijn patiënt en ik vergat vaak te staan voor mijzelf, als mens. Bij mij hoef je het vak niet uit te leggen, ik snap jouw ambities en je frustraties.

We kunnen sneller doorpakken. We delen de liefde voor het vak. Ik heb mijzelf serieus genomen en aan mijzelf gewerkt. En weet dat dit nodig is om in deze hectische tijd overeind te blijven staan.